Fidamat 6

Gasanalysers met FID (flame ionisation detector) zijn goed geschikt voor de continue metingen van totale koolwaterstoffen. In de eerste instantie zijn de meetresultaten evenredig met het aantal C-atomen in het desbetreffende molecuul.

De FIDAMAT versies bestrijken een breed scala aan toepassingen: Van trace meting van koolwaterstoffen in zuivere gassen tot  de totale inhoud meting voor koolwaterstoffen in de aanwezigheid van corrosieve gassen. Bijna alle toepassingen kunnen worden uitgevoerd. Voorwaarde voor deze toepassing is het gebruik van een filter die vrij van slijtage en bestand is tegen corrosie.

De hoge instelbare temperatuur van de detector en het interne gas maakt ook het meten van mengsels op hoge temperaturen mogelijk. De meting van olie in dampconcentraties tot 100% is ook mogelijk.

Na een automatische start waarna de warming-up fase begint met automatische metingen en zelfdiagnose. Als de detector vlam dooft zal deze automatisch opnieuw ontstoken worden. Als hij niet meer aangaat wordt een waarschuwingsbericht gegenereerd en de gastoevoer wordt automatisch uitgeschakeld met behulp van een magneetventiel. Een zuivering functie voor wanneer het apparaat niet werkt voorkomt de opbouw van giftige, bijtende en explosieve stoffen in het apparaat. De foutmelding is af te lezen op het display.

Ankersmid Process          info@ankersmid-sampling.be,  (31)-0548-59 59 69